Systemet

I denne artikel:

For at skabe oversigt over den data der ligger i dit system, anvender SmartWeb dynamiske lister. Disse lister kan indeholde dine brugere, gallerier og produkter, som vist nedenfor.

lister

Generelt

Listerne opdateres automatisk så søgninger, sideskift og andre ændringer af listen ikke forsager, at browseren skal genindlæse siden. Dette giver dig en mere behagelig måde at arbejde på.

Listerne viser som standard 15 resultater per side, men du kan vælge at sætte det op til 25, 50 eller 100 i nederste højre hjørne. Hvis listen indeholder mere resultater end den kan vise af gangen, er det muligt at bladre via knapperne øverst og nederst på siden. Her kan du også se, hvilken side der i øjeblikket vises. Det er muligt at vælge hvilken som helst side. Dette gøres ved at angive et tal i feltet og derefter trykke ENTER.

Sortering

De fleste kolonner i listerne giver mulighed for at rangere indholdet. Dette gøres ved at klikke på kolonnens titel. Klikker du på titlen igen, vil sorteringen vises i omvendt rækkefølge.

Rækkefølge og bredde af kolonner

Ønsker du en anden rækkefølge på kolonnerne, skal du blot klikke på kolonnens navn, holde knappen nede, trække den over på den ønskede position og derefter slippe knappen. Listen husker rækkefølgen på kolonnerne, så længe du tilgår administrationen via den samme browser.

Vis og skjul kolonner

For at skjule en kolonne skal du føre musen over kolonnens overskrift og klikke på pilen, der dukker op til højre. Vælg ’Kolonner’ og fjern fluebenet ud fra de kolonner, du ikke ønsker vist. Hvis du fortryder, kan du altid få vist kolonnerne igen ved at markere dem med flueben på samme måde, som da du fjernede dem.

Søgning

Øverst til venstre i alle lister findes et søgefelt. Alt efter hvilken liste der er tale om, kan dette bruges til at finde frem til netop det du leder efter. I ordrelisten i webshoppen kan der f.eks. søges efter ordrenummer og produkter i ordrene.

Ekstra sorteringer

Nogle lister har ekstra muligheder for at specificere, hvad du ønsker at se. For eksempel har produktkataloget i webshoppen mulighed for at vise produkter, som ligger i bestemte kategorier, eller som er tilknyttet en bestemt producent. Disse ekstra tilvalg vælges via en dropdown-menu og kan benyttes på normal vis ved at klikke på ikonet til højre.

Dette frembringer en liste med f.eks. kategorier, hvor du kan vælge den ønskede kategori. En anden mulighed er at søge efter det ønskede kriterie ved at skrive i feltet og vente et kort øjeblik. Dropdown-menuen vil nu vise det, som matcher søgekriteriet, og du kan herefter vælge det, du søgte.