Fragt

I denne artikel:


Introduktion

Når du starter webshop, skal du overveje hvordan du vil håndtere forsendelse af dine ordrer. Hvis du har fysiske produkter som skal sendes til kunden, kan du vælge enten at håndtere dette manuelt (skrive adresse på pakken og sende den fra et posthus mv.), eller du kan benytte en af de mange integrationer til SmartWeb som f.eks. GLS eller Shipmondo, hvor labels (adressesedler) og levering til pakkeshop mv. oprettes og håndteres automatisk. Du kan også tilbyde afhentning på adressen.

Hvis dine produkter er elektroniske til download fra shoppen, så som gavekort, lydbøger eller et PDF-dokument mv. vil man oprette en fragtmetode som afspejler dette. Alle ordrer skal nemlig have en fragtmetode, også selv om der ikke er tale om fysisk afsendelse af et produkt.

Du kan styre fragtprisen ud fra produkternes vægt og ud fra ordrens totalbeløb. Hvis du har fragtpriser som skal differentieres i forhold til postnumre (typisk ved udbringning med bud), kan dette ligeledes opsættes i SmartWeb. Hvis du ønsker at tilbyde en fast fragtpris, og måske gratis fragt over et bestemt ordrebeløb, kan dette ligeledes lade sig gøre i shopsystemet.

 

I praksis

Se vores how-to artikel med både video og step-by-step guide:

Der er mange fragtfirmaer på markedet, som giver dig mulighed for at sende dine pakker ud. Der er naturligvis nogle af de store speditører som GLS og PostNord, men der er også metoder, som egner sig til mindre virksomheder som f.eks. Coolrunner (DAO), Shipmondo mv. Vi kan anbefale følgende artikel, der gennemgår alt det praktiske i forbindelse med opsætning af fragt, med GLS som eksempel: Kom igang med GLS

 

Nyttige links