Opret produkter

I denne artikel:


Introduktion

Som næste skridt i oprettelsen af din webshop, skal du tilføje produkter til shoppens produktkatalog. Eller det vil sige, først skal du oprette én eller flere produktkategorier, så du har nogle kategorier at knytte dine produkter til. SmartWeb kræver nemlig at et produkt hører til mindst én produktkategori. Et eksempel på en kategori kunne f.eks. være ”Værktøj”, og til denne kategori hører så produkterne ”Skruetrækker” og ”Boremaskine”.

SmartWeb har som standard oprettet nogle produktkategorier og produkter som eksempel, så du kan se hvordan det fungerer. Det er naturligvis vigtigt at slette de standardprodukter som ligger i webshoppen, så disse produkter ikke er til salg på din webshop. Alternativt kan disse også ændres, så de passer til dine behov.

 

Gennemgang

Du kan oprette en række forskellige produkttyper i SmartWeb, alt efter om du har brug for enkeltstående produkter, produkter med varianter, fil-salgsprodukter eller andre typer af produkter. Vi anbefaler derfor at du gennemgår de relevante artikler i manualen, så du får oprettet produkterne som du ønsker at tilbyde dem i shoppen. Du finder produkter og produktkategorier under hhv. Produkter > Alle produkter og Produkter > Produktkategorier:

Se videoen:

Først og fremmest skal du have oprettet produktkategorier og evt. underkategorier.

Bemærk: Dine produktkategoriers navne er vigtige for søgemaskineoptimeringen af din shop, da de indgår i dine produktlinks.

Dernæst er det vigtigt at finde ud af, om produkterne skal være med varianter. En variant kunne f.eks. være hvis man ønskede at sælge en T-shirt, som findes i flere størrelser og flere farver. Er dette tilfældet, skal man først have oprettet varianttyper og variantdata.

Slutteligt og sidst skal selve produkterne oprettes.

Når du skal oprette, slette eller redigere produkter, går du ind i Produkter > Alle produkter. I oversigten kan du fremsøge produkter som du ønsker at redigere eller sortere mv.

 

Nyttige links

  • Vil du sælge produkter i forskellige størrelser, farver osv.? Så se vores Guide til variantprodukter
  • Vil du sælge filer såsom lydbøger, manualer, software eller musik, som skal downloades? Så se vores artikel vedr. Filsalg