Sprog og domæner

I denne artikel:

I SmartWeb kan du have flere sprog og sites på webløsningen i det samme system. Hvert sprog og site skal have et domæne tilknyttet af hensyn til søgeoptimering. Har du en webshop, kan du naturligvis også tilknytte specifikke valutaer til hvert enkelt sprog og site. Hvis du ikke har mulighed for at tilknytte flere sprog eller sites, så er det fordi, det ikke er en del af dit nuværende abonnement. For at ændre dette skal du kontakte SmartWeb. I nedenstående video kan du nemt se hvordan du tilføjer et sproglag til din webshop:

1. Gå til Sprog og domæner for at komme til nedenstående side.

2. Her kan du se en oversigt over dine oprettede sprog og sites samt deres primære domæne. Udover at oprette nye sprog er det også her, du har mulighed for at redigere i selve sprogfilen. Dermed kan du ændre de standardtekster, der er lagt ind i systemet. Dette gøres ved at trykke på knappen længst til venstre, hvilket du kan læse mere om HER.

3. Tryk på -Opret nyt sprog for at komme til nedenstående side. I dette eksempel oprettes svensk som sprogvalg på en webshop.

4. Du skal herefter udfylde følgende:

• Sprogpakke: Her kan du vælge mellem de allerede installerede sprogpakker i SmartWeb systemet.
  • Titel: Her gives en titel til det nye sprog.
  • Status: Her vælger du, om sprogpakken skal være aktiv eller ej. Sæt IKKE denne som aktiv, før du er helt klar, dvs. har oversat al tekst på webløsningen til det nye sprog.
  • Knyt til originalsprog: Denne kan vælges, hvis sprogpakken er den samme som dit standardsprog. Derved vil det pågældende sproglag bruge samme indstillinger som standardsproget.
  • Standard leveringsland: Her kan du vælge, hvilket land der skal være standard leveringsland for dette sproglag, og dermed også hvilken momszone denne skal bruge.
  • Valuta: Her bestemmer du, hvilken valuta der skal bruges på dette sproglag. Danske Kroner (DKK) er altid valgt som standard. Ønsker du at tilføje andre valutaer, kan du gøre det også.
  • Domæne: Her vælger du domænet for dette sprog. Dette kan du også gøre senere, hvis du endnu ikke har oprettet et specifikt domæne for det valgte sproglag.
  • Indekser på søgemaskiner: Klik her, for at gøre dette sprog tilgængelig for søgemaskiner.

4. Når alle disse felter er udfyldt, trykker du på Opret.

5. Du har nu oprettet et ekstrasprog, som vil være tilgængeligt for dine besøgende, når du aktiverer det. Hvis du vil gøre opmærksom på muligheden for sprogvalg, kan du angive, at der skal vises et flag via Design Manager.

6. Når dette er gjort, kan dine kunder se, hvilke sprog de kan vælge i sprogvælgeren der forekommer på din webshop.

7. Vi kan nu se det svenske flag oppe i højre hjørne (visning af flag afhænger af den valgte design template)

Slet sproglag

Hvis du vil slette et sproglag, så skal du blot klikke på papirkurven ud for det pågældende sproglag. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan gendanne indstillingerne for sproglaget. Hvis du ønsker at oprette sproglaget igen, skal du derfor oprette det helt fra nyt igen.
Vi anbefaler dig, at deaktivere dit sproglag under Status i stedet for at slette det.

Sprogpakker i SmartWeb:

I SmartWeb-systemet har du mulighed for, at vælge i mellem følgende sprogpakker:

• Danmark
  • Finland
  • Frankrig
  • Færøerne
  • Grækenland
  • Holland
  • Italien
  • Kroatien
  • Norge
  • Portugal
  • Rusland
  • Slovenien
  • Spanien
  • Storbritannien
  • Sverige
  • Tjekkiet
  • Tyskland

Vi opdaterer og oversætter løbende nye sprogpakker. Ønsker du en bestemt sprogpakke, som endnu ikke er oprettet. Så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Udover at tilføje et nyt sproglag til din webshop kan du også:

Tilføje domæner

Se domæner

Oprette sites

Rediger sprogfil