Leveringslande og moms

I denne artikel:

Hvis salget i din webshop er begyndt at gå udover Danmarks grænser, er det tid til at oprette nye leveringslande. Under Leveringslande kan du oprette og redigere leveringslande, her har du også en oversigt over de leveringslande, der er oprettet i dit system. Under Momsgrupper har du mulighed for at oprette forskellige momsgrupper til dine produkter. Dette gør det muligt for dig, at have differentieret moms på dine produkter. Dette er især brugbart hvis du sælger til mange forkellige lande.

Under Leveringslande har du følgende muligheder:

1. Opret nyt land: Her kan du oprette et nyt land og tilføje den korrekte moms for det pågældende land.
  2. Opret lande i EU: Her kan du oprette et nyt land indenfor EU.
  3. Opret lande i verden: Her kan du oprette et nyt land udenfor EU.
  4. Lande: Her kan du se en liste over lande
  5. Momsgruppe: Her kan du oprette en ny momsgruppe. Dette gennemgås i nedenstående video.

Du kan i de nedenstående to guides, se hvordan du kan oprette leveringslande eller momsgrupper (Differentieret moms).

Opret leveringsland

Nedenstående guide viser, hvordan du opretter et leveringsland med moms.

1. SmartWeb har som standard oprettet Danmark som leveringsland, med den korrekte moms angivet.

2. Når du ønsker at oprette et nyt leveringsland, skal du trykke på Opret nyt leveringsland for at komme til nedenstående side.

3. Du skal herefter udfylde følgende felter:

• Land: Vælg det land du ønsker at oprette.
  • Landekode: Indtast landekoden for det valgte land.
  • Tilgængeligt på sproglag: Vælg hvilket sproglag der passer til det leveringsland, du er ved at oprette. På den måde kan du f.eks. sikre, at svenskere kun kan bestille fra det svenske sproglag og ikke det danske. Det er en god måde at holde landene adskilt.

4. Efter at have udfyldt alle ovenstående felter, trykker du på Opret, hvorefter det nye leveringsland er aktivt på din webshop. Du kan tjekke om leveringslandet er oprettet korrekt fra oversigten, som vist nedenfor.

Som du kan se, har systemet selv indskrevet momssatsen for både erhverv og private. Erhvervsmomsen er sat til 0,00%, fordi der ikke skal betales erhvervsmoms mellem EU lande.

Momssatserne er opsat til salg fra Danmark, til Danmark, Europa og udenfor Europa. Hvis din webshop skal sælge fra et andet land end Danmark, skal du ændre på momssatserne. Dette gøres ved at klikke på Klik her for manuel beregning af momssatser.

Du har desuden mulighed for at klikke Opret alle i Europa eller Opret alle i Verden. Vær dog opmærksom på, at når du har oprettet landene, skal de slettes manuelt, via det røde ikon helt til højre i tabellen. Samtidig har du mulighed for at vælge disse lande til eller fra under fragtmetoder og betalingsmetoder.

Opret momsgrupper

Flere lande har differentieret moms. Dette modul gør det muligt for dig at tilpasse momssatsen på dine produkter efter dette. Du kan nedenfor se, hvordan du opretter en momsgruppe samt tilføjer den til dine produkter.

1. Du kan under fanebladet Momsgrupper se en oversigt over din nuværende momsgrupper, redigere dem samt oprette nye.

2. Klik herefter på Opret.

3. Du skal nu indtaste navnet på momsgruppen samt den valgte momssats.

4. Når dette er gjort, klik Opret endnu engang.

5. Momsgruppen er nu oprettet og kan ses i oversigten.

Tilføj momsgruppe til produkt:

6. For at tilføje dine momsgrupper til dine produkter skal du gå til: Webshop > Produktkatalog > Udvælg et produkt > Klik Redigér > Find fanebladet Priser

7. Under Momsgruppe kan du nu vælge, om produktet skal have standardmoms pålagt, eller om det skal være en af dine momsgrupper.

8. Når du har valgt den specifikke momsgruppe, skal du blot klikke Gem.

9. Momsgruppen er nu gemt og registreret på det specifikke produkt.