Fragtmetoder

Introduktion

Under Indstillinger > Fragt kan du oprette de fragtmetoder, som du ønsker at benytte på din webshop. SmartWeb integrerer flere forskellige leverandører som standard, f.eks. PostNord og GLS (i shoppens App store finder du apps til de forskellige speditører), så du let kan oprette fragtmetoder der gør brug af deres services.

Opsætning og redigering

Når du opretter en fragtmetode (via knappen "Opret fragtmetode"), så har du følgende muligheder:

1. Type:
    • Beregnet efter vægt (pr. kg): Fragten beregnes ud fra ordrens samlede vægt, ved at benytte den angivne vægt på intervalgrænserne. Vægten sættes på det enkelte produkt eller den enkelte variant (0 til 1,000 kg osv.).
    • Beregnet efter ordre total (beløb): Fragten beregnes ud fra ordretotal, ved at benytte beløb angivet på intervalgrænserne (0 til 500 DKK. osv.)
      Interval grænserne findes nederst på siden, når fragten er oprettet. Alt efter indstilling til hhv. vægt eller beløb, skifter funktionaliteten for de enkelte intervalgrænser til at arbejde på enten vægt eller beløb.
  2. Titel: Indtast en passende titel for fragtmetoden.
  3. Beskrivelse: Her kan du beskrive fragtmetoden for kunden.
  4. Note (intern): Her kan du skrive en intern note vedr. fragtmetoden.
  5. Moms: Her vælger du, om der skal være moms på fragten. Bemærk: Denne funktion er afhængig af momsindstillingerne for leveringslande. Læs mere om moms i denne artikel.
  6. Gratis fragt: Her kan du aktivere muligheden for gratis fragt.
  7. Gratis fragt grænse (DKK): Hvis du har aktiveret "Gratis fragt" (ovenfor), kan du angive hvilken beløbsgrænse dine kunder skal overstige, for at få gratis fragt.

Grænsen beregnes på summen af produkternes indtastede pris, i indkøbskurven. Det vil sige hvis du har indtastet priserne med moms direkte på produktet, vil beregningen være summen af produkterne i kurven inkl. moms. Har du derimod indtastet priserne uden moms vil gratis fragt blive beregnet på den indtastede pris uden moms, også selv om du har valgt visning med moms. Hvis fragtmetoden indgår i fragtestimat (se "Medtag i fragtestimat" længere nede), så vises det resterende beløb for evt. fri fragt i indkøbskurven:

8. Status ved grænse overskridelse (kun ved beregning på vægt): Her vælges om fragtmetoden skal være aktiv, når intervalgrænserne overskrides –altså hvis ordrens samlede vægt f.eks. er 10,000 kg (10 kg), men din intervalgrænse går til 5,000 kg (5 kg), så vil fragtmetoden stadigt slå igennem med det højest mulige interval på fragtmetoden. Ellers vil fragtmetoden være utilgængelig og en anden metode vil f.eks. skulle oprettes, så kunden stadigt skal kunne gennemføre sin ordre.
  9. Pris pr. Kg. Over grænse: Er "Status ved grænse overskridelse" aktiveret, vælges her hvor meget et ekstra kilo koster.
  10. Gebyr i% af ordretotal: Her kan du pålægge et gebyr, der udregnes i procent af det samlede ordretotal.
  11. Leveringsmetode: Her vælger du, hvilket transportfirma der skal benyttes til denne fragtmetode. Her skal du selv sørge for at have en aftale med det pågældende transportfirma. Herefter vil systemet bruge de rigtige links mht. Track & trace, så kunden kan følge sin ordre uanset, hvilket transport firma der benyttes til at sende varer.
  12. Vis kun når firmanavn er udfyldt: Her kan du vælge om fragtmetoden kun skal være tilgængelig for virksomheder.
  13. Kundetype: Her kan du vælge hvilke kundetyper fragtmetoden skal være tilgængelig for.
  14. Sortering: Sorteringen angiver, hvilken fragtmetode der skal vises først. Fragtmetoden med det laveste ciffer bliver vist først.
  15. Tilgængelig for udvalgte produkter: Dette punkt giver dig mulighed for at tilknytte fragtmetoden til bestemte produkter. Fragtmetoden vil herefter kun vises, hvis der er tale om ét af de udvalgte produkter. Bemærk: Denne indstilling gælder ikke for Postnord uden omdeling og GLS Pakkeshop, da begrænsning af levering til pakkeshops i nogen leveringslande vil forhindre muligheden for køb af produktet.
  16. Altid tilgængelig: Udfyldes denne, vil fragtmetoden altid blive vist. Også på produkter der har en fast fragtmetode tilknyttet i forvejen.

Når fragtmetoden er oprettet, kan du se den i oversigten, hvorfra den kan redigeres. Når en fragtmetode først er oprettet, bliver flere indstillinger tilgængelige:

1. Leveringslande: Hvilke lande skal fragtmetoden være tilgængelig i. Bemærk: Der skal vælges minimum ét leveringsland for at fragtmetoden bliver synlig ude på shoppen.
  2. Levering til postnumre: Hvilke postnumre skal fragtmetoden være tilgængelig i:
    Alle postnumre: Standard indstillingen, som tillader denne fragtmetode i alle postnumre.
    Udvalgte postnumre, interval: Her vælges start og slut nummer.
    Udvalgte postnumre, liste: Her indsættes en liste af postnumre, separeret med semikolon.
  3. Kundetype: Vælg hvilke kundetyper som kan bruge fragtmetoden.
  4. Brugerrettigheder: Hvilke brugergrupper skal kunne benytte fragtmetoden.
  5. Sproglag: Hvilke sproglag skal fragtmetoden være tilgængelig på.
  6. Betalingsmetoder: Hvilke betalingsmetoder skal fragtmetoden være tilgængelig for.
  7. Medtag i fragtestimat: Skal fragtmetoden indgå i fragtestimatet. Hvis fragtmetoden indgår i fragtestimat, så vises det resterende beløb for evt. fri fragt i indkøbskurven.
  8. Besked til fragtmand: Skal det være muligt for kunderne at skrive en besked til fragtmanden.
  9. Sortering: Sorteringen angiver, hvilken fragtmetode der skal vises først. Fragtmetoden med det laveste ciffer bliver vist først.
  10. Tilgængelig for udvalgte produkter: Skal fragtmetoden være tilgængelig for alle, eller blot for udvalgte produkter. Er fragtmetoden kun tilgængelig for udvalgte produkter, skal dette angives på de pågældende produkter under fanebladet "Generelt", hvor den eller de fragtmetoder vil være synlige som er sat til at være tilgængelige for udvalgte produkter. Bemærk: Denne indstilling gælder ikke for Postnord uden omdeling og GLS Pakkeshop, da begrænsning af levering til pakkeshops i nogen leveringslande vil forhindre muligheden for køb af produktet.
  11. Altid tilgængelig: Vælges hvis fragtmetoden skal være gældende for alle produkter.
  12. Interval grænse: Tryk her for at oprette en intervalgrænse. Værdier for vægt angives i kilo og gram "0,000", hvor f.eks. "1,250" svarer til 1 kilo og 250 gram, ligesom angivelsen af vægt på produkter. Vejer et produkt 500 gram angives det med "0,500". I vores eksempel starter vi med første interval, som går fra 0 til 5 kg med en fragtpris på 75 DKK. Næste interval tager over fra 5 til 10 kg osv.

Bemærk: Fragtmetoden kan ikke benyttes uden intervaller. Hvis du ønsker at omgå intervaller, kan du oprette et enkelt interval og sætte alle værdier til nul (0), hvilket vil resultere i gratis fragt. Du kan også skjule muligheden for at vise fragt under Indstillinger > Webshopindstillinger > Produkter og sætte flueben ud for "Skjul forsendelse ved bestilling (for alle)".

Nyttige links

• Drag nytte af de mange fragtmuligheder, som du finder i vores App store
  • Læs mere om online betaling her
  • Læs mere om gratis fragt i forbindelse med Black Friday og udsalg generelt, i denne artikel