Fragtmetoder

I denne artikel:

Under Fragtmetoder kan du oprette de fragtmetoder, du vil benytte på din webshop. SmartWeb integrerer som standard med flere forskellige leverandører, f.eks. PostNord og GLS, så du let kan oprette fragtmetoder, der gør brug af deres services. I nedenstående video oprettes en almindelig fragtmetode, der sender med Postnord.

Under Opret fragtmetoder får du følgende muligheder:

1. Type: Er som eneste mulighed beregnet efter vægt (pr. kg)
  2. Titel: Indtast en sigende titel for fragtmetoden.
  3. Beskrivelse: Her kan du beskrive fragtmetoden for kunden.
  4. Note (intern): Her kan du skrive en intern note vedr. fragtmetoden.
  5. Moms: Her vælger du, om der skal være moms på fragten.
  6. Gratis fragt: Her kan du aktivere muligheden for gratis fragt.
  7. Gratis fragt grænse (DKK): Hvis du har aktiveret ”Gratis fragt”, kan du angive, hvilken købsgrænse dine kunder skal overstige, før fragten er gratis.
  8. Status ved grænse overskridelse: Her vælges om fragtmetoden skal være aktiv, når vægtgrænserne overskrides.
  9. Pris pr. Kg. Over grænse: Er ”Status ved grænse overskridelse” aktiveret, vælges her, hvor meget et ekstra kilo koster.
  10. Gebyr i% af ordretotal: Her kan du pålægge et gebyr, der udregnes i procent af det samlede ordretotal.
  11. Leveringsmetode: Her vælger du, hvilket transportfirma der skal benyttes til denne fragtmetode. Her skal du selv sørge for at have en aftale med det pågældende transportfirma. Herefter vil systemet bruge de rigtige links mht. Track & trace, så kunden kan følge sin ordre uanset, hvilket transport firma der benyttes til at sende varer.
  12. Vis kun når firmanavn er udfyldt: Her kan du vælge om fragtmetoden kun skal være tilgængelig for virksomheder.
  13. Kundetype: Her kan du vælge hvilke kundetyper fragtmetoden skal være tilgængelig for.
  14. Sortering: Sorteringen angiver, hvilken fragtmetode der skal vises først. Fragtmetoden med det laveste ciffer bliver vist først.
  15. Tilgængelig for udvalgte produkter: Dette punkt giver dig mulighed for at tilknytte fragtmetoden til bestemte produkter. Fragtmetoden vil herefter kun vises, såfremt der er tale om ét af de udvalgte produkter. Bemærk!, at denne mulighed ikke gælder for Postnord uden omdeling og GLS Pakkeshop.
  16. Altid tilgængelig: Udfyldes denne, vil fragtmetoden altid blive vist. Også på produkter der har en fast fragtmetode tilknyttet i forvejen. Vær opmærksom på at dette ikke gælder hvis du har valgt "One-step-CheckOut".

Når fragtmetoden er oprettet, kan du se den i oversigten. Hvis du trykker rediger på en fragtmetode får du nogle ekstra muligheder udover ovenstående. Disse er:

1. Leveringslande: Hvilke lande skal fragtmetoden være tilgængelig i.
  2. Levering til postnumre: Hvilke postnumre skal fragtmetoden være tilgængelig i.
  3. Kundetype: Vælg hvilke kundetyper som kan bruge fragtmetoden.
  4. Brugerrettigheder: Hvilke brugergrupper skal kunne benytte fragtmetoden.
  5. Sproglag: Hvilke sproglag skal fragtmetoden være tilgængelig på.
  6. Betalingsmetoder: Hvilke betalingsmetoder skal fragtmetoden være tilgængelig for.
  7. Medtag i fragtestimat: Skal fragtmetoden indgå i fragtestimatet.
  8. Besked til fragtmand: Skal det være muligt for kunderne at skrive en besked til fragtmanden.
  9. Sortering: Hvor på listen af fragtmetoder skal metoden være.
  10. Tilgængelig for udvalgte produkter: Skal fragtmetoden være tilgængelig for alle, eller blot for udvalgte produkter. Er fragtmetoden kun tilgængelig for udvalgte produkter, skal dette angives på de pågældende produkter under fanebladet "Generelt", hvor den eller de fragtmetoder vil være synlige som er sat til at være tilgængelige for udvalgte produkter.
  11. Altid tilgængelig: Vælges hvis fragtmetoden skal være gældende for alle produkter.
  12. Interval grænse: Tryk her for at oprette en intervalgrænse. I vores eksempel bliver en kunde opkrævet 10,- for forsendelser op til 10kg. For forsendelser op til 20kg opkræves 20,-.