Google Search Console

I denne artikel:


  Introduktion

  Google Search Console (tidligere Google Webmaster Tools) er en samling værktøjer som kan benyttes til analysere og forbedre synligheden af din webshop på søgemaskinerne, så flere kunder kan fremsøge og besøge netop din shop. Google Search Console er en essentiel del af Googles værktøjer og påkrævet hvis du ønsker at arbejde med synligheden af din shop, på Google.

   

  Sådan kommer du i gang

  Først og fremmest skal du have en Google konto. Dette er nødvendigt for at kunne bruge Google Search Console. At have en Google konto er i øvrigt ikke ensbetydende med, at du skal have en Gmail konto (Googles e-mail system).

  Start med at oprette en Google konto her

   

  Opsætning

  Når du har oprettet din konto, er du klar til at tilføje en ejendom, i dette tilfælde din webshop.

  Vælg "Domæne" og indsæt domænet til din webshop, f.eks. "dit-webshop-domaene.dk" (undlad protokollen "https://" mv. da dette er indforstået). Evt. subdomæner er også inkluderet når du indsætter det fulde domæne. Du kan også indsætte subdomæne hvis du ønsker at begrænse ejendommen til f.eks. "shop.dit-domaene.dk".

  Klik herefter på knappen Fortsæt

  I næste skridt skal du bekræfte ejerskabet af din ejendom (webshop), så Google får vished om at du også er den rigtige ejer af den ejendom du registrerer. Til dette skal du kopiere valideringskoden og indsætte den som en TXT record i dit domænes DNS-administration:

  I dette eksempel har vi indsat validerings strengen som TXT record i DNS-administrationen (din DNS-administrations udseende kan variere fra dette eksempel):

  Når du har opdateret din DNS og ændringerne er slået igennem ("DNS propagation" kan tage op til 72 timer) skal du klikke på Bekræft i Google Search Console dialogen. Google vil herefter kunne validere din ejendom direkte på domænet.

  Du kan læse mere om tilføjelse af ejendomme her:

  Bemærk: Der kan være situationer hvor du f.eks. ikke har adgang til DNS-administrationen for det pågældende domæne. I så fald kan du benytte "Webadressepræfiks" når du opretter din ejendom, hvilket giver dig mulighed for at indsætte en kode i shoppen via vores Google Search Console App, som du finder under Apps i venstre menuen. Denne løsning er dog meget mere specifik, hvilket du også kan læse i dialogen for tilføjelse.

   

  Google sitemap

  I forbindelse med opsætningen af din shop i Google Search Console, vil du måske også tilføje shoppens sitemap til Google, hvilket ligeledes hører til en af de vigtige procedurer i forbindelse med optimering til Google.

  I følgende artikel gennemgår vi denne procedure: Google sitemaps

  Når du har kopieret URL'en til dit SmartWeb sitemap, indsættes dette i Google Search Console (punkt 1), hvorefter det er muligt at bekræfte via sektionen Indsendte sitemaps (punkt 2):

   

  Nyttige links