Vælg en editor

I denne artikel:

Det er muligt at arbejde med SmartWebs templates gennem en lang række editorer. Vi har gode erfaringer med de editorer, som er vist nedenfor.

Editor i administrationen

I administrationen er installeret en web-editor kaldet Ace. Editoren er rigtig god, idet den langt hen ad vejen opfører sig som en almindelig editor.

Sublime Text

Hos SmartWeb bruger vi selv Sublime Text editor. Sublime understøtter FTP og FTPS. Og med et SFTP-plugin er det muligt at koble en lokal mappe sammen med en FTP server. Det betyder, at når man klikker gem i editoren, uploades filen automatisk til serveren og gemmes også der. På den måde kan du arbejde direkte op mod serveren, mens du har en kopi af templaten gemt lokalt.
Hent Sublime:
www.sublimetext.com

Hent SFTP-plugin (til filoverførsel med SSH):
http://wbond.net/sublime_packages/sftp
(se opsætningsguide på forsiden)

Visual Studio Code

En anden populær editor, som er gratis, er Visual Studio Code, der ligeledes understøtter FTP/FTPS og SFTP via plugin:

I eksemplet herover har vi installeret et plugin til understøttelse af Smarty syntaksfremhævning. Du kan downloade VS Code fra denne side.

Din egen editor og Expandrive

Har du din egen yndlings editor, men mangler en direkte FTP opkobling? Vi kan også anbefale Expandrive, som kan koble en FTP-mappe ned lokalt. Herved kan du gemme filer direkte i FTP-mappen.
Hent expandrive:
www.expandrive.com