E-mail og udskrift templates

I denne artikel:

Avanceret tilpasning af e-mail og udskrift templates

Bemærk: Tilpasning af layout-templates kræver kendskab til avanceret tilretning af shoppens designfiler via kodning, hvilket er beskrevet nærmere i vores generelle design manual for udviklere. Bemærk ligeledes at tilgang til design managerens fil-redigering er afhængig af abonnements type.

Avanceret tilpasning giver mulighed for at tilpasse layout-templates efter eget ønske, da hele strukturen for opbygningen af templaten kan modelleres, og f.eks. kan indholdet flettes sammen med data fra shoppen (via variabler) mv.
Når en layout-template er oprettet og tilpasset, vil man efterfølgende kunne vælge denne ud for den ønskede mailtemplate, under Kontrolpanel > E-mail tekster. Se yderligere under punktet Indstillinger for afsendelse af e-mails

Er en template først tilpasset, vises dette i Design Manageren under det pågældende design:

Skifter man til en template som er tilpasset, vises følgende dialog som påmindelse:

Tilpasning af print- og mailtemplates foretages i shoppens design template, hvor filerne forefindes under Kontrolpanel > Design Manager > Rediger filer > /modules/framework/email/, /modules/framework/print/ og /modules/framework/widgets/.

Variabler:
Det er muligt at trække data fra variabler ind i sin template, fra f.eks. sociale medier (som defineret under Moduler -> Sociale Medier), shoppens USP (unique selling points) samt mange gængse variabler i shop systemet.

Templates:
"email": Indeholder filer for hhv. e-mail templates med og uden ordre information.
"print": Indeholder filer for templates til print skabelonen.
"widgets": Indeholder filer for widgets (hjælpe-templates) som benyttes i ovenstående templates.

Eksempel på oprettelse af template:
Ved oprettelse af nye templates baseret på en given template, duplikeres de pågældende template filer og omdøbes, hvorefter den nye template kan modificeres efter behov:
email.json -kopi-> email.json -omdøbes-> email2.json
email.tpl -kopi-> email.tpl -omdøbes-> email2.tpl

Vi anbefaler en generel gennemgang af template udvikling inden tilretning af e-mail og udskrift templates påbegyndes:
Template udvikling

Bemærk: Når rettelsen på en ny template er gennemført, skal den nye template vælges under den e-mail eller udskrifts skabelon, hvor den ønskes indsat, før den er aktiv på den pågældende skabelon. Du kan læse mere om denne procedure her.