Guide til variantprodukter

Introduktion

Hvis du har produkter i flere varianter, så som et par sko med flere skostørrelser, eller f.eks. et farvekridt i flere farvenuancer, så er variantprodukter oplagt til at løse dette. Med et variantprodukt kan du således samle alle dine varianter af et produkt på ét produktblad, frem for at oprette flere produkter hvor f.eks. kun farven på produktet udgør forskellen.

Du kan have flere varianter på et produkt. Hvis du f.eks. tilbyder et produkt i flere farver, størrelser og materialer, kan dette alt sammen oprettes som varianter. Det er selvfølgeligt helt valgfrit om du ønsker at benytte varianter eller om du vælger at fordele dine produktvariationer ud over flere enkelte produkter, hvilket i nogle tilfælde også kan give mening.

Varianttyper og variantdata

Hvis du f.eks. vil tilføje skostørrelser til et par sko, skal du først oprette dine størrelser. Grunden til at man opretter sine varianttyper separat fra produktet er, at man kan genbruge dem på tværs af flere produkter. Det kunne f.eks. være at du sælger flere slags sko og støvler, som alle benytter sig af skostørrelser. I så fald behøver du kun have ét sted hvor du definerer alle dine størrelser, som du efterfølgende kan ”plukke” af til de enkelte produkter.

• Varianttype: Titlen på din samling af variantdata (en samling skostørrelser udgør én varianttype)
  • Variantdata: De enkelte data som samles under en varianttype (hver enkelt skostørrelse udgør hver især ét variantdata emne). Ligesom varianttypen er variantdata en tekststreng. Ud over teksten har du også mulighed for at tilknytte en farve, eller et billedikon til at illustrere tofarvede elementer, eller f.eks. krom metallic hvis der er tale om en overfladebehandling på metal mv.

Du finder varianttyperne og deres data under Webshop > Varianttyper:

Som du kan se, er varianttypen "Skostørrelse" oprettet og tilføjet en række variantdata i form af skostørrelser. Du kan klikke på forstørrelsesglas ikonet for at få vist hvilke variantdata der gemmer sig i denne varianttype.

For at oprette ny variantdata, altså hvis du vil tilføje flere skostørrelser, klikker du på det grønne plus ud for varianttypen "Skostørrelse":

Ønsker du at redigere dine variantdata, gøres dette ved at klikke på blyantikonet ud for varianttypen i oversigten. Man opretter med andre ord nye variantdata ude fra oversigten, og redigerer eksisterende variantdata inde på varianttypens redigeringsside.

Produkter med varianter

For at et produkt kan tilføjes varianter, skal man redigere produktet og sætte flueben ud for den eller de varianttyper man ønsker at benytte på produktet. Dette gøres under fanebladet Generelt. Herefter er det så muligt at oprette sine varianter under fanen Varianter, ud fra de variantdata som er tilgængelige under varianttyperne:

Du får således mulighed for at oprette varianterne på produktet med varenummer, lagerantal (hvis du benytter lagerstyring), samt pris og billede for varianten mv. Når kunden vælger en variant, vil visningen af varianten skifte ud fra kundens valg. Produktbilledet og varenummer mv. er valgfrie. Hvis du ikke vælger et specifikt produktbillede for dine varianter, benyttes det overordnede billede på produktet, som sat under media fanen.

Nyttige links

Benyt følgende links hvis du ønsker at læse yderligere om produkter og varianttyper:

• Læs mere om produkter her
  • Læs mere om varianttyper her