Datafelter: Produktkategorier

I denne artikel:

I nedenstående skema gennemgår vi Produktkategoriernes datafelter. For at importere produktkategorier er det vigtigt, at de er i samme format som eksportfilen.

TIP: Se vores guide til import af produkter for en praktisk gennemgang af importfunktionaliteten i shoppen.

Visse felter er påkrævet, mens andre kan udelades. Hvis du ønsker at slette indhold i tekst felter (alle der er sprog/site afhængige), kan det gøres ved at indtaste "DELETED" som værdi i importen for feltet. Det hjælper ikke blot at tømme feltet helt (sikkerhedsforanstaltning). Dette gælder for alle import/eksport formater.

Data navn

Data beskrivelse

CATEGORY_ID
    (Påkrævet)

ID for produktkategorien.

• Ved oprettelse af en produktkategori skal feltet enten være tomt eller udfyldes med et ID, som ikke allerede er i brug.
    • Hvis feltet efterlades tomt, tildeler systemet selv et ID til den nye produktkategori.
    • Ved rediger skal feltet være udfyldt med en eksisterende produktkategoris ID.

PARENT_ID

Hvis kategorien er en underkategori, indsættes ID'et for den overliggende kategori.

TITLE_[sprog]_[site]

Kategoriens titel på valgt sprog.
    Hvis du kun har et enkelt site noteres feltet således: TITLE_DK (her benytter vi det danske sproglag). Du kan aflæse sprogkoden under Indstillinger > Sprog og domæner.

DESCRIPTION_[sprog]_[site]

Kategoriens top-beskrivelse (resumé) på det valgte sprog.

DESCRIPTION_BOTTOM_[sprog]_[site]

Kategoriens bund-beskrivelse på det valgte sprog.

SEO_TITLE_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-titel (Meta title) på valgt sprog.

SEO_DESCRIPTION_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-beskrivelse (Meta description) på valgt sprog.

SEO_LINK_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings link på valgt sprog.

SEO_CANONICAL_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-canonical (Meta canonical) på valgt sprog.

SEO_KEYWORDS_[sprog]_[site]

Søgeoptimerings-søgeord (Meta keywords) på valgt sprog.

SORTING

Sortering på produktkategorien, f.eks. "3".

USER_GROUPS

Brugerrettigheder for kategorien, tom hvis ingen (dermed synlig for alle), ellers ID-numre for brugergrupper adskilt med "|".

LANGUAGE_LAYERS

Sprogkoder for sproglag som produktkategorien skal vises på efterfulgt af site ID (standard 1), f.eks. DK_1 eller UK_1 separeret med "|". Efterlad tom for visning på alle sproglag.
    Sprogkoder kan aflæses i ID-kolonnen i shoppens administration under Indstillinger > Sprog og domæner.

PICTURES

Billedet til produktkategorien. Linker altid ind i /upload_dir/shop/.
    Eksempel: 44182.jpg|285912.jpg

Ønskes eksternt billede knyttet til kategorien, angives den fulde sti til billedet ved import, f.eks. http://eksternwebside.dk/sti/til/billede.jpg. Billedet bliver ved import downloadet til webshoppen og bliver knyttet til kategorien. Det placeres i /upload_dir/shop/ og navngives som originalbilledet.

URL

Kategoriens URL. Kategoriens ID indsættes automatisk i strengen. Dette felt kan ikke ændres via import.
    Eksempel: /shop/9-kategorinavn/

STATUS

Status for produktkategorien:

• 1 (aktiv)
    • 0 (ikke aktiv)

MENU_DISPLAY

Visning i menu for kategorien. Indstillingerne findes shoppens administration på kategorien, hvis du klikker på Rediger ud for Synlighed:

• none (vises ikke)
    • all (vises)
    • 1|2|4 (vises for kundegruppers ID adskilt af "|")

DELETE

Indtast "1" i denne kolonne, hvis du ønsker at slette kategorien.

Nyttige links