Opsætning af Outlook 2007

I denne artikel:

Outlook 2007 er en "avanceret" mail klient, som hører til Office-pakken. Du skal således have købt Office seperat for at anvende Outlook 2007. Med denne avancerede mail klient får du mange muligheder (bl.a kalender).

Du opsætter din e-mail konto i Outlook 2007 ved at gennemgå denne vejledning.

1. Åbn Outlook 2007.

Som vist nedenfor vælges i menuen: Funktioner og Kontoindstillinger.

2. Der vælges Ny.

(Tilføj en ny e-mail-konto, såfremt du ikke allerede har en konto).

3. Vælg at opsætte Microsoft Exchange, POP3, IMAP eller HTTP. Du skal opsætte din e-mail som POP3.

4. Vælg Konfigurer serverindstillinger eller yderligere servertyper manuelt

5. Vælg Internet-e-mail og tryk på Næste >

6. Udfyld næste skærmbillede som vist nedenfor.

I feltet "Dit navn:" skriver du dit navn som det skal fremgå når du sender mail.

I feltet "E-mail-adresse:" skriver  du din email adresse.

I feltet "Kontotype:" vælges om det skal være POP eller IMAP.

I feltet "Server til indgående post:" skriver du mail.smart-web.dk

I feltet "Server til udgående post (SMTP): skriver du det samme som i "Server til indgående post".

I feltet "Brugernavn:" skriver du din fulde email adresse.

I feltet "Adgangskode:" skriver du den adgangskode som hører til email adressen.

Vigtigt! Server til udgående post kan også sættes til din Internetudbyder. Hvis du har stofanet skal du da skrive: mail.stofanet.dk. Du bestemmer selv! Du skal dog være opmærksom på, at nogle udbydere (som fx TDC) lukker diverse ”porte”. Dette betyder at du sandsynligvis ikke selv kan vælge hvilken SMTP server du anvender.

Hvis du vælger at udfylde SMTP server som vist ovenfor, skal du nu klikke Flere indstillinger og følge Trin 7 og 8 (ellers vælger du Næste > og går til Trin 9)

7. Under ”Flere indstillinger …”  vælger du fanebladet Server til udgående post.

Her skal du sætte flueben i  Serveren til udgående post (STMP) kræver godkendelse.

Vælg Brug samme indstillinger som på serveren til indgående post.
    Bemærk! Dette kan variere alt efter din internet opkobling.

Vælg nu OK (eller se trin 8 for valgfrie avancerede indstillinger).

8. Under ”Flere indstillinger …” kan du vælge at sætte flueben i Gem kopi af meddelelserne på serveren. Dette er hensigtsmæssigt at gøre, når flere skal tjekke den samme e-mail konto.

Det anbefales at fjerne meddelelserne efter 10, så de ikke ophobes på serveren.

Vigtigt! Hvis du kan modtage, men ikke sende e-mails, er det måske fordi port 25 er lukket der, hvor du er koblet på Internettet. Hvis du bruger SmartWeb’s SMTP server (altså hvis du har skrevet mail.smart-web.dk i SMTP under ”Serveroplysninger”) kan du prøve at anvende port 587.

Vælg nu OK

9. Opsætningen af din e-mail-konto er nu færdig.