Hvad er POP3 og IMAP?

I denne artikel:

• IMAP

IMAP giver dig mulighed at få adgang til din mail, uanset hvor du befinder dig, og uanset, hvilken enhed du bruger. Når du læser en mail ved brug af IMAP, henter eller gemmer du den ikke på enheden. Du læser den fra mailtjenesten. Derfor kan du tjekke din mail fra forskellige enheder, uanset hvor du befinder dig i verden: fra din telefon, en computer eller en vens computer.

IMAP henter kun en meddelelse, når du klikker på den, og vedhæftede filer hentes ikke automatisk. På denne måde kan du tjekke dine meddelelser meget hurtigere end med POP.

Du skal derfor også være opmærksom på, de ændringer du laver på din enhed - er globale. Dvs. sletter du en mail fra din telefon, computer, tablet eller andet - vil den også blive slettet på mailserveren, og dermed fra alle andre steder du har mulighed for at tjekke dine mails.

• POP3

POP3 fungerer ved at kontakte din mailtjeneste og hente alle dine nye meddelelser derfra. Når de er hentet til din enhed, slettes de fra mailtjenesten (Dvs. din webmail). Det betyder, at når mailen er hentet, kan den kun åbnes fra samme enhed (f.eks. din computer, din telefon eller andet). Hvis du forsøger at få adgang til din mail fra en anden enhed, har du ikke adgang til de meddelelser, du tidligere har hentet via POP3.

Sendt post gemmes lokalt på din enhed, ikke på mailserveren.