Lagerstyring via e-conomic

I denne artikel:

Attention  Bemærk: Lagerstyring i integrationen understøttes ikke med Rackbeat.

Introduktion

Når du skal opsætte overførsel af lagerantal og PDF faktura fra e-conomic, skal dette opsættes i dit e-conomic kontrolpanel, med webhooks. Nedenstående guide viser dig hvordan. Yderligere information vedr. begrebet "Webhooks" finder du i artiklen Generel opsætning.

Vær opmærksom på, at det er meget vigtigt, at dine ordrer korrekt opgraderes til igangværende faktura i E-conomic, for at lagerstyringen virker. Læs mere her.

1. Når du er logget ind på din e-conomic konto, skal du først gå til Indstillinger. Dette gør du ved, at klikke på tandhjulet i topmenuen:

2. Vælg herefter Udvidelser > Webhooks i venstre menuen og klik på Nyt webhook:

Bemærk at webhooks kun opdaterer fremadrettet, dvs. når lagerantal eller en faktura genereres efter opsætningen er lavet.
    3. Du skal nu oprette dit webhook. Nedenfor har vi lavet to små guides, der viser dig, hvordan du opretter enten Automatisk Lageropdatering eller Automatisk PDF faktura.

Automatisk Lageropdatering

1. Under Type vælger du Varelager opdateret

2. Navn udfylder du blot med den ønskede titel på dit Webhook (valgfri tekst)
    3. Under Url skal du skrive følgende https://economic-webhooks.hostedshop.io/webhooks.php?
    4. Under Sendte data skal du indsætte følgende:
      type=stockUpdate&username=shopxxxx&password=yyyy&number=[NUMBER]
      Bemærk: shopxxxx er shop nummeret på din løsning og yyyy er integrationskoden angivet under dit e-conomic kontrolpanel i webshoppen.
    5. Til sidst skal du klikke Gem. Du kan herefter se at webhooket er oprettet i listen på siden.

6. Gå herefter til kontoindstillinger (Apps > E-conomic integration > Kontoindstillinger) i DanDomain Webshop og vælg Ja - med webhook ud for E-conomic lagermodul:

Husk at klikke Gem efterfølgende.
    7. e-conomic opdaterer nu automatisk lagertallet for dine produkter og varianter i webshoppen. Der opdateres ca. én gang i minuttet, men kun på varenumre som opdateres i e-conomic.

Automatisk PDF faktura

Benyt samme fremgangsmåde som ovenfor ved oprettelse af Webhook, med følgende indstillinger:

1. Under Type skal du vælge Faktura bogført.
    2. Herefter skal du udfylde Navn med den ønskede titel på dit Webhook (valgfri tekst).
    3. Under Url skal du skrive følgende https://economic-webhooks.hostedshop.io/webhooks.php?
    4. Under Sendte data skal du indsætte følgende:
      type=orderPdf&username=shopxxxx&password=yyyy&number=[INVOICENO]
      Bemærk: shopxxxx er shop nummeret på din løsning og yyyy er integrationskoden angivet under dit e-conomic kontrolpanel i webshoppen.
    5. Til sidst skal du klikke Gem. Du kan herefter se at webhooket er oprettet i listen på siden.
    6. e-conomic tilknytter nu automatisk PDF faktura til ordrer i din webshop når de markeres til bogføring. Der opdateres ca. én gang i minuttet, men kun på nye ordrer som bliver til faktura i e-conomic.

Vigtigt: Når du har oprettet dine webhooks, skal du teste dem, således du er sikker på, at de virker korrekt. Læs hvordan nedenfor.

Sådan tester du dine webhooks

1. Når du er logget ind i e-conomic så skal du gå i Udvidelser > Webhooks
    2. Herefter udvælger du det webhook du ønsker at teste og klik derefter på Log ikonet ud for webhooket.
    3. I denne log kan du se de kald der er foretaget i din e-conomic integration via webhooket.
    4. Du kan også teste disse ved at sammensætte teksten under URL og Sendte data i webhooket.

Eksempelvis: https://economic-webhooks.hostedshop.io/webhooks.php?type=stockUpdate&username=xxxxx&password=yyyyy&number=0571527051

Bemærk: xxxxx er stadig navnet på din løsning og yyyyy er integrationskoden angivet under dit e-conomic kontrolpanel i webshoppen.
    5. Indsæt strengen i din browsers adresselinje og klik Enter. Hvis du får en side frem, hvor der står Success så er dit webhook korrekt opsat.

Bemærk: Denne metode kan du ligeledes benytte til manuelt at opdatere dit varelager på produkter med, hvis der skulle være en forsinkelse på din e-conomic integration.