Kreditkortbetaling

I denne artikel:

Her kan du administrere muligheden for at betale med kreditkort på din webshop. Det er desuden vigtigt, at du opsætter dine korttyper for at kunne modtage betaling med kreditkort. Når du har trykket på kreditkortbetaling får du følgende muligheder:

Betalingsmetode: I dette tilfælde er der tale om kreditkortbetaling.

Udbyder: Her vælger du den udbyder som du har lavet en betalingsaftale med.

IP-adresse (til webservice hos udbyder): Her indtastes IP-adressen til den udbyder som du har en betalingsaftale med.

Lås valg af korttype: Lås valg af korttype anbefales at være aktiveret, hvis du har kortgebyr på en korttype, eksempelvis MasterCard, så sikrer denne funktion, at gebyren altid bliver trukket. Hvis kunden f.eks. vælger i checkout at betale med Dankort, men indtaster Mastercard kortoplysninger, så sikrer denne funktion, at betalingen ikke vil gå igennem.

Hæv transaktionen øjeblikkelig: Skal beløbet trækkes med det samme.

Moms: Angiv om denne betalingsmetode skal være med eller uden moms.

Titel: Angiv titlen for betalingsmetoden. Her kan du naturligvis angive en titel for alle de sproglag, du har på din webshop.

Beskrivelse: Her kan du beskrive betalingsmetoden for kunden, som han/hun vil kunne se, når personen når til dette punkt i købsprocessen. Du kan lave en unik beskrivelse for alle sproglag.

Leveringslande: Her vælger du, hvilke lande betalingsmetoden skal være aktiv for.

Kundetype: Her kan du vælge hvilke kundetyper som betalingsmetoden skal være gældende for.

Brugerrettigheder: Angiv hvem der skal have mulighed for at bruge betalingsmetoden.

Sproglag: Vælg hvilke sproglag som betalingsmetoden skal være gældende på.

Ordrestatus ved betaling: Vælger, hvilken status ordren skal have i systemet, når kunden har gennemført en betaling.

Sortering: Vælger, den rækkefølge dine betalingsmetoder skal vises i. Betalingsmetoden med det laveste tal vil blive vist først.

Gateway ID: Angiv Nummeret på din betalingsløsning. Ved DIBS er det Merchant ID, der skal bruges. Ved ePay er det Merchant ID samt Md5-key, som skal indtastes. Md5-key er en sikkerhedskode, som indsættes i ePay kontrolpanelet og derefter også i SmartWeb.

Brugernavn: Indtast dit brugernavn til din betalingsløsning.

Adgangskode: Indtast dit adgangskode til din betalingsløsning.

Kort og indløsningsaftaler

I Danmark er det mest udbredte betalingkort Dankortet, som er ejet af NETS.

De danske banker tilbyder i dag typisk deres kunder:

• Betalingskort. Visa/Dankort, Mastercard Direct eller Visa Electron. Flere og flere banker er gået væk fra at tilbyde rene Dankort.
  • Kreditkort. Typisk Mastercard.

Fordeling af Dankort og Visa/Dankort udstedt i Danmark:

• Dankort: ca 3,8%.
  • Visa/Dankort: ca 96,2%.

Denne statistik betyder, at flere og flere webshop ejere vælger en indløsningsaftale udenom NETS, der indeholder Visa, da de dermed kan modtage 96,2% af alle Dankort.

Potentielle indløsningsaftaler, der virker sammen med SmartWeb:

• NETS.
  • Teller.
  • Bambora / ePay.
  • Clearhaus. (virker KUN sammen med ePay betalingsgateway'en)

I nedenstående tabel kan du læse lidt mere om de forskellige kort, du kan støde på i SmartWeb.

Navn på kort Anvendelse af kort Evt. beløbsgrænse
Dankort Danmarks nationale betalingskort. Virker kun i Danmark.
Findes også som kombination med Visa. Ca 3,8% af alle dankort er rene Dankort.
999.999,99 DKK.
Ingen saldokontrol.
eDankort Elektronisk dankort til anvendelse på nettet. Anvendes med netbank. Umiddelbart samme som dankort.
Visa/Dankort Kombination af dankort og visa. Bruges kortet i Danmark, anvendes dankort.
Bruges kortet i udlandet, anvendes visa. Ca 96,2% af alle Dankort er Visa/Dankort.
DK: 999.999,99 DKK.
Udland: 20.000 DKK pr. løbende 30 dage.
Ingen saldokontrol.
Visa Internationalt kreditkort der kan anvendes over hele verdenen. Typisk kreditmax.
Visa Electron Internationalt betalingskort uden mulighed for overtræk. Udstedes af mange danske banker.
Når kortet anvendes, reserveres det brugte beløb på kortet, så der altid er dækning.
Saldomax.
Mastercard Internationalt kreditkort der kan anvendes over hele verdenen. Typisk kreditmax.
Mastercard Direct Internationalt kreditkort uden mulighed for overtræk. Udstedes i Danmark af Danske Bank.
Når kortet anvendes, reserveres det brugte beløb på kortet. så der altid er dækning.
Saldomax.
American Express Internationalt kreditkort der kan anvendes over hele verdenen. Typisk kreditmax.
Diners Internationalt kreditkort der kan anvendes over hele verdenen. Typisk kreditmax.
JCB Internationalt kredit- og betalingskort. Er meget udbredt i Asien. Typisk saldo- eller kreditmax.
Maestro Betalingskort udstedt af Mastercard uden mulighed for overtræk. I Danmark erstattet af Mastercard Direct. Saldomax.
MobilePay Online MobilePay til webshops.
Ej at forveksle med MobilePay Erhverv, som ikke er godkendt til nethandel.
Giver webshoppen mulighed for først at trække pengene,
når ordren afsendes.
Ingen ud over de på det tilknyttede korts generelle grænser.

Betalingsgateway

Når du selv handler i en forretning med dit betalings- eller kreditkort, sker dette via en betalingsterminal / dankortterminal. Men sådan en findes ikke på din webshop.

Det er der, betalingsgateway'en kommer ind i billedet.

Betalingsgateway'en leverer det stykke software, som dine kunder indtaster deres kortoplysninger i. Derefter forbinder den betalingen med din indløser, og tjekker op på, om betalingen er sket med korrekte oplysninger osv.

Din betalingsgateway er så at sige din online dankortterminal.

Når en kunde har lagt en ordre på din webshop, kan du trække pengene direkte i din betalingsgateway, men du har også mulighed for at gøre dette i SmartWeb. Det kræver, at du har fuldført hele vejledningen omkring din betalingsgateway, som du kan læse mere om i integrationer og apps. SmartWeb kan integrere følgende betalinggateways: