Domæner

I denne artikel:

Køb domæne:

Følg disse 8 trin for at købe et nyt domæne:

1. Gå ind på Kontrolpanel > Sprog & domæner.
  2.  Tryk på ’Tilføj domæne’ i øverste højre hjørne.
  3. ”Køb et nyt domæne” er forhåndsvalgt.
  4. Indtast dit ønskede domæne navn i feltet og vælg en endelse (f.eks. ”.dk”). Du kan vælge den domæneendelse der passer dig bedst ud fra den liste der er mulig.
  5. Vælg ’Søg’ og vent et par sekunder, mens systemet undersøger om det ønskede domæne er ledigt.
  6. Såfremt domænet er ledigt kan du købe det ved at trykke på ’Køb’.
  7. Indtast dine oplysninger i formularen og vælg ’Ja tak, køb domæne’.
  8. Dit domæne er nu bestilt. Vær opmærksom på, at det kræver en manuel opsætning i vores kundeservice, men du modtager en e-mail så snart domænet er tilføjet løsningen. Når du har modtaget bekræftelsen på domænet, og evt. aktiveret dette, kan du vælge domænet som dit primære domæne ved at redigerer domænet her under sprog & domæner.

Peg domæne:

Følg disse 8 trin for at pege et domæne:

1. Gå ind på Kontrolpanel > Sprog & domæner.
  2. Tryk på ’Tilføj domæne’ i øverste højre hjørne.
  3. Vælg ’Tilføj domæne jeg allerede ejer’.
  4. Vælg ’Jeg vil selv pege domænet via DNS ændringer’
  5. Indtast dit domæne, som du ønsker at pege og vælg ’Søg’, vær opmærksom på at vælge den rigtige endelse (.dk, .com osv.)
  6. Vent et par sekunder, mens systemet undersøger om domænet kan peges. Vælg dernæst ’Peg.
  7. Nu får du oplyst IP-adressen, som skal bruges til at pege ind på.
  8. Ovre hos din nuævrende domænehost, skal du i deres DNS-kontrolpanel lave pegningen til ovenstående IP-adresse. Der skal laves 2 A-records:
  • En a record for ”mitdomæne.dk” til ip-adressen på din smartweb server
  • En a record for ”www.mitdomæne.dk” til ip adressen på din SmartWeb server.

Flyt et domæne:

Følg disse 9 trin for at flytte dit domæne:

1. Gå ind på Kontrolpanel > Sprog & domæner.
  2. Tryk på ’Tilføj domæne’ i øverste højre hjørne
  3. Vælg ’Tilføj domæne jeg allerede ejer’
  4. Vælg ’Jeg vil bestille en flytning (DNS) af domænet’
  5. Indtast det domæne du ønsker at flytte
  6. Vælg ’Søg’ og vent et par sekunder, mens systemet arbejder.
  7. Såfremt domænet kan flyttes, så har du mulighed for at vælge ’Flyt’.
  8. Du vil blive spurgt, om du er sikker. En flytning af domæne kræver nogle gange en auth-kode (især ved internationale domæner), som kan bestilles hos din nuværende domæne udbyder. Auth-koden er en ekstra sikkerhed imod uautoriserede overførsler af domæner.
  9. Dit domæne er nu bestilt. Vær opmærksom på, at det kræver en manuel opsætning i vores kundeservice, men du modtager en e-mail så snart domænet er tilføjet løsningen. Når du har modtaget bekræftelsen på domænet, og evt. aktiveret dette, kan du vælge domænet som dit primære domæne ved at redigerer domænet her under sprog & domæner.

Tilføj e-mail til domæne:

1. Gå ind på Kontrolpanel > Sprog & domæner
  2. Dernæst vælg ’Domæner’ øverst i højre hjørne, som vist i nedenstående billede.
  3. Vælg ’Tilføj email’, som vist i nedenstående billede
  4. Vælg ’Ja tak, tilføj ny mail’, såfremt du er sikker på at du vil tilføje mail til dit domæne.
  5. Din mail bliver tilføjet